DOGE, MATIC, SOL, BTC ve 6 Altcoin İçin Trade Seviyeleri!

Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) dahil altcoin’lerde sürekli bir toparlanmaya işaret edecek yukarı yönlü önemli seviyeler neler?

DOGE, MATIC, SOL, BTC ve 6 Altcoin İçin Trade Seviyeleri!
  • Ekonomi
  • 13 Mart 2023 10:48 | Son Güncellenme: 13 Mart 2023 10:54
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Şubat ayı ABD istihdam raporu, BTC ve DOGE dahil altcoin’lerdeki birkaç boğadan ilgi uyandırmış gibi görünen karışık bir çantaydı. Bitcoin ve altcoin’lerde sürekli bir toparlanmaya işaret edecek yukarı yönlü önemli seviyeler neler? Kripto analisti Rakesh Upadhyay, öğrenmek için ilk 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin (BTC), Silvergate Bank ve Silicon Valley Bank’taki sıkıntıların yatırımcı duyarlılığını azaltmasıyla 9 Mart’ta kripto para piyasalarında keskin bir satış yaptı. Buna ek olarak, New York Başsavcısı Letitia James tarafından kripto para borsası KuCoin’e kayıt olmadan menkul kıymetler ve emtia sattığı için açılan bir davanın kriptoya özgü haberi, kripto sektörü düzenlemesinin geleceğine ilişkin belirsizliği artırdı. Satış ivmesi 10 Mart’ta devam etti ve Bitcoin’i 20.000 doların altına çekti. Diğer birkaç kripto para birimi de önemli destek seviyelerinin altına düştü.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Ancak boğaların lehine olan küçük bir olumlu şey, Şubat ayı istihdam raporunun karışık bir çanta olması. Tarım dışı bordrolar ayda 311.000 artarak 225.000’lik artış tahminlerinin üzerinde olmasına rağmen, ortalama kazançlar beklenenden daha az arttı. Bu, Federal Reserve’in Mart toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı beklentisini 9 Mart’taki %68’den 10 Mart’taki %42’ye düşürdü. Şimdi analiz zamanı…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC): Bir toparlanma mümkün

Bitcoin, 9 Mart’ta 21.480 dolarlık desteği kolaylıkla geçti. Satış 10 Mart’ta devam etti ve fiyat 20.000 dolardaki kritik desteğin altına düştü.

Son birkaç gündeki düşüş, göreceli güç endeksini (RSI) aşırı satım bölgesine gönderdi. Bu, satışın yakın vadede aşırıya kaçmış olabileceğini ve bir toparlanmanın mümkün olabileceğini gösteriyor. Keskin bir düşüş sırasında, piyasalar genellikle aşağı yönde aşma eğilimindedir. Burada da aynısı olmuş olabilir. Boğalar mevcut seviyelerden bir toparlanma başlatmaya çalışacak, ancak daha yüksek seviyelerde güçlü bir dirençle karşılaşabilir. Ayılar, 21.480 dolar seviyesini dirence çevirmeye çalışacak. Böyle bir durumda, BTC geri dönebilir ve 20.000 dolar desteğini yeniden test edebilir. Bu seviye bozulursa, bir sonraki durak 18.000 dolar olabilir.

Ethereum (ETH): ETH 1.352 dolara düşebilir

ETH, 9 Mart’ta fiyatı 1.461 dolardaki güçlü desteğin altına çeken agresif bir satışa tanık oldu.

ETH, boğaların muhtemelen güçlü bir savunma oluşturacağı 1.352 dolara düşebilir. Fiyat 1.352 dolardan yükselirse, toparlanma 1.461 dolardan duvara çarpabilir. Fiyat bu seviyeden aşağı dönerse, 1.200 dolara düşme olasılığını artıracaktır. Boğalar düşüşü önlemek istiyorsa, fiyatı hızla 1.461 doların üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar. Böyle bir hareket, daha düşük seviyelerde güçlü alım anlamına gelecektir. ETH daha sonra 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (1.565 dolar) ulaşabilir.

Binance Coin (BNB): H&M modelini tamamladı

BNB, 8 Mart’ta 20 günlük EMA’dan (294 dolar) geri döndü ve 280 dolarlık katı desteğin altına düştü. Bu hareket, düşüş eğilimi gösteren bir baş ve omuz (H&S) modelini tamamladı.

Tipik olarak, modelden döküm seviyesini yeniden test etmek için fiyat geri döner. Fiyat 280 dolardan düşerse, ayıların seviyeyi dirence çevirdiğini gösterecek. Bu, BNB’yi 245 dolara ve ardından 222 dolarlık model hedefine düşürebilir. Aksine, boğalar fiyatı 280 doların üzerine çıkarırsa, BNB 20 günlük EMA’ya ulaşabilir. Bu seviye yine güçlü satışları çekebilir, ancak boğalar arzı emer ve BNB’nin 280 doların altına düşmesine izin vermezse, bu bir toparlanmanın başladığını gösterecek.

Ripple (XRP): Daha yüksek seviyelerde satılıyor

XRP, 8 Mart’ta alçalan kanal modelinin üzerine çıktı, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, daha yüksek seviyelerde satış yapıldığını gösteriyor.

Ayılar, 9 Mart’ta fiyatı tekrar kanala çekti ve bu, agresif long pozisyonları tuzağa düşürmüş olabilir. XRP, 0,36 dolar seviyesindeki sağlam desteğe ulaştı. Bu seviyenin yol alması durumunda XRP, kanalın 0,33 dolar yakınındaki destek hattına ulaşabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 0,36 dolardan geri dönerse, boğalar XRP’yi kanalın üzerine çıkarmak için bir kez daha girişimde bulunacak. Başarılı olurlarsa, XRP 0,43 dolardaki genel dirence yükselebilir.

Cardano (ADA): Ayılar boğalara üstün geldi

ADA, 8 Mart’ta 0,32 dolarlık desteğin altına düştü ve ayılar, boğaların fiyatı 9 Mart’taki seviyenin üzerine çıkarma girişimlerini engelledi.

Satış 10 Mart’ta yeniden başladı ve ayılar fiyatı %61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 0,30 doların altına çekti. Bu, 0,27 dolar olan %78,6 Fibonacci geri çekilme seviyesine daha fazla düşüş olasılığını açar. Alıcılar şu anda fiyatı tekrar 0,32 doların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, daha düşük seviyelerde sağlam talep önerecektir. ADA daha sonra 20 günlük EMA’ya (0,34 dolar) yükselebilir. Boğaların oyuna geri döndüklerini belirtmek için bu engeli aşmaları gerekecek.

DOGE, MATIC, SOL, DOT ve SHIB analizi

Dogecoin (DOGE): Ayılar tam kontrolde

DOGE, Ekim 2022’den bu yana ikna edici bir şekilde kırılmayan 0,07 dolar yakınındaki güçlü desteğin altına kolayca girdi. Bu, ayıların tam kontrolde olduğunu gösteriyor.

RSI, küçük bir konsolidasyonun veya rahatlama rallisinin mümkün olduğunu belirterek aşırı satım bölgesine daldı. DOGE boğalarının 0,06 dolar ile 0,05 dolar arasındaki bölgeyi tüm güçleriyle savunması bekleniyor. Çünkü bunun altında bir kırılma panik satışına neden olabilir. Yükselişte, alıcılar 0,07 dolarda ve yine düşüş trendi çizgisinde sert bir dirençle karşılaşacaklar. DOGE fiyatı bu bölgeden aşağı dönerse, ayılar yine DOGE’yi 0,05 dolarlık hayati desteğin altına indirmeye çalışacak.

Polygon (MATIC): Traderlar agresif satış yapıyor

MATIC 8 Mart’ta sert bir düşüş yaşadı ve 1.05 dolarlık güçlü desteğe geriledi. İdeal olarak, bu seviyenin agresif alımları çekmesi gerekirdi ama bu olmadı.

Bu, traderların agresif bir şekilde satış yaptığını gösteriyor. Kesintisiz satış, fiyatı 9 Mart’ta 1,05 doların altına çekti ve ayılar 10 Mart’ta satışlarına devam etti. Bununla birlikte, şamdandaki uzun kuyruk, 0,91 dolarlık desteğin yakınında katı alıma işaret ediyor. Boğalar, fiyatı tekrar 1,05 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarabilirlerse, MATIC 20 günlük EMA’ya (1,17 dolar) yükselebilir. Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların avantajlarından vazgeçmek istemediğini gösterecek. Bu, 0,74 dolar ile 0,69 dolar arasındaki kritik destek bölgesine düşme riskini artırıyor.

Solana (SOL): Ayılar sürücü koltuğuna geri döndü

7 Mart’ta 19,68 doları tutmaya yönelik zayıf bir girişimin ardından SOL, 8 Mart’ta desteğin altına düştü. Bu, ayıların sürücü koltuğuna geri döndüğünü gösteriyor.

SOL, boğaların yeniden düşüşü durdurmaya ve daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığı 15.28 dolarda küçük bir desteğe sahip. Herhangi bir toparlanma girişimi, muhtemelen 19,68 dolarda ve yine direnç çizgisinde güçlü bir satışla karşı karşıya kalacak. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma, potansiyel bir trend değişikliğine işaret edecektir. Olumsuz tarafı, eğer 15,28 dolar seviyesi düşerse, SOL 12,85 dolara ve ardından psikolojik olarak kritik destek olan 10 dolara düşebilir.

Polkadot (DOT): Güçlü bir düzeltme aşamasında

DOT güçlü bir düzeltme aşamasında. Ayılar, fiyatı 9 Mart’ta 5,56 dolardan önemli desteğin altına çekti.

Satış 10 Mart’ta devam etti, ancak şamdandaki uzun kuyruk, %78,6 Fibonacci düzelme seviyesi olan 5 dolara yakın güçlü alıma işaret ediyor. Bu, boğaların savunması için çok önemli bir seviye. Çünkü bunun altında bir kırılma, kapıları 4,22 dolara %100 geri çekilme için açabilir. Aksine, fiyat yükselir ve tekrar 5,56 doların üzerine çıkarsa, bu, daha düşük seviyelerde sağlam talep anlamına gelir. DOT daha sonra, ayıların yeniden güçlü bir savunma yapabileceği 20 günlük EMA’ya (6,14 dolar) tırmanabilir.

Shiba Inu (SHIB): 20 günlük EMA’da güçlü satışlar var

Alıcılar, 8 Mart’ta SHIB’de bir toparlanma başlatmaya çalıştı, ancak günün şamdanındaki uzun fitil, 20 günlük EMA (0,000012 dolar) yakınlarında güçlü satışlar gösteriyor.

SHIB geri döndü ve 9 Mart’ta 0.000011 dolar desteğinin altına düştü. Boğalar şu anda 0.000010 dolar psikolojik seviyesini korumaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa SHIB, boğaların ayılar tarafından yeniden güçlü satışlarla karşı karşıya kalabileceği 20 günlük EMA’ya doğru bir rahatlama rallisi başlatabilir. Fiyat 20 günlük EMA’dan aşağı dönerse, bu, duyarlılığın negatif kaldığını ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterecek. Bu, 0.000010 doların altında bir kırılma olasılığını artırıyor. Bu olursa, SHIB 0,000008 dolara düşebilir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ