Doğalgaz ve elektriğe büyük zam

BOTAŞ’ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı ocak ayından bu yana yedinci kez zamlandı. BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım …

Doğalgaz ve elektriğe büyük zam
  • Ekonomi
  • 1 Temmuz 2021 11:07 | Son Güncellenme: 1 Temmuz 2021 11:12
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

BOTAŞ’ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı ocak ayından bu yana yedinci kez zamlandı. BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı bin metreküp doğalgaz için bin 488 TL 9 kuruş, sanayi abonelerinin kullandığı doğalgaz fiyatı ise bin 783 TL 35 kuruş olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise bin metreküp doğalgaz için uygulanan fiyat 2 bin 60 TL’ye çıkarıldı.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. 2021’de temmuz tarifesine kadar her ay yüzde bir civarında artış yapılmıştı.

Elektriğe yüzde 15 zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ise fiyatlarında 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına zam yapıldığını açıkladı. Elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildiği belirtilen EPDK açıklaması şöyle:

“Elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapılmıştır. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2021 itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 Türk lirası ödenecektir.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ