Boğaziçi öğrencileri Silivri’de: ‘Alacağız dostlar alacağız sizi’

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Silivri’de tutuklu bulunan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’e destek için giderken yolda jandarma tarafından …

Boğaziçi öğrencileri Silivri’de: ‘Alacağız dostlar alacağız sizi’
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Silivri’de tutuklu bulunan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’e destek için giderken yolda jandarma tarafından durduruldular. Jandarma öğrencilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Öğrenciler avukatlarını beklediklerini açıkladılar.

Boğaziçi Direnişi adlı Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde, jandarmanın görüntü alan bir öğrenciye engel olmaya çalıştığı görülüyor.

Öğrenciler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Silivri girişindeki jandarma kontrol noktasında durdurulduk. Alana girişimiz engellenmeye çalışılıyor. Avukatlarımızı bekliyoruz. Arkadaşlarımızdan bizi böyle ayıracağınızı sananlara sesleniyoruz: Biz birbirimize mücadeleyle, umutla bağlıyız; vazgeçmeye niyetimiz yok! Beklerken şiirlerimizi okuduk; şiir okumanın örgütsel faaliyet olduğunu söyleyerek, şiirlerimizi engellemeye çalıştılar, basın emekçilerinin video çekmesini engellediler. Basın emekçilerini, cumhurbaşkanlığından kartları olmadığı için basın olarak kabul etmediklerini söyleyerek engellemeye çalışıyorlar. Uluslararası basın kartını kabul etmiyorlar. Sarayın basını olmadığımız için bizi susturamazsınız!”

AÇIKLAMA SİLİVRİ’DE YAPILDI

Berke’ye Perit’e Üniversiteye Özgürlük Kampanyası grubu daha sonra yaptığı açıklama engele rağmen Silivri Hapishanesi’ne ulaştıklarını açıkladı. Hapishane yakınında basın metni okuyan grup şu açıklamayı yaptı:

“Söylediklerimizin arkasındayız, Naciler gerçekten kaçmalı, çünkü biz öğrenciler geliyoruz, bu kişileri de, işgal ettikleri makamları da azat edeceğiz. Bizler ise bu çürümüş zihniyetten uzak, kendi geleceğimizi kuracağız. Davamız, 7 Ocak’ta Çağlayanda. Arkadaşlarımızı alacağız.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ