Bitcoin yılbaşından bu yana yüzde 50 değer kazandı

Bitcoin, 2023’ün başından bu yana yüzde 50 değer kazandı. Kriptolar büyüme ve enflasyon endişeleriyle dolu bir makroekonomik ortamda küresel hisse senetlerinden de ayrıştı

Bitcoin yılbaşından bu yana yüzde 50 değer kazandı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Bitcoin’in 2023’teki artışı, büyüme ve enflasyon endişeleriyle dolu bir makroekonomik ortama rağmen sürdü. Bu ay küresel hisse senetlerindeki gerilemeye rağmen Bitcoin’in yılın başından bu yana kazancı yüzde 50’yi aştı.

2023’te Bitcoin ve hisse senedi arasındaki pozitif korelasyon azalırken dolar ve Bitcoin arasındaki negatif korelasyon da sona erdi. Dijital varlık araştırma şirketi Kaiko kaleme aldığı notta “Kripto 2023’te geleneksel varlıklardan ayrılıyor. Kriptoya özgü olaylar pazarı giderek daha fazla yönlendiriyor” dedi.

Bank of America Kripto Araştırma Başkanı Alkesh Shah, birçok yatırımcının temkinli olmaya devam ettiğini ancak yatırımcıların fiyat artışı beklentisi ve yatırım aracı çeşitlendirmesi için kripto satın aldığını belirtti.

LİDER KRİPTO PARA KRİTİK SEVİYEDE

Dijital varlıkların çoğu ocak ayında yükselmişti. Ancak piyasalarda risk iştahının azalması şubat ayındaki yükselişi yavaşlattı. Güçlü ABD istihdam rakamları, faiz artışlarının sonlanacağı umutlarını yıktı. Bu da piyasaların risk iştahını düşürdü. Buna rağmen Bitcoin 25 bin dolar bandındaki seyrini sürdürdü.

Kripto piyasası 2021’de büyük bir ralli yaşamış, 2022’de ise hem Fed başta olmak üzere merkez bankalarının faiz artırması hem de endüstride yaşanan Luna, FTX gibi bir dizi krizle birlikte sert değer kaybetmişti.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Bitcoin bugün itibariyle 24 bin 700 dolar seviyesinin hemen altında hareket ederken Ethereum 1676 dolardan, Cardano 0,95 dolardan, Solana 25,24 dolardan, Dogecoin ise 0,086 dolardan işlem gördü.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ