Avşa Adası Nerede? Avşa Adası’na Nasıl Gidilir? (2022)

Marmara Denizinde yer alan Avşa Adası, eğlenceli ve hareketli bir tatil isteyenler için en doğru tercih olacaktır. Avşa Adası Nerede? Avşa Adası …

Avşa Adası Nerede? Avşa Adası’na Nasıl Gidilir? (2022)
  • Seyahat - Gezi
  • 21 Ocak 2022 17:31 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2022 13:19
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Marmara Denizinde yer alan Avşa Adası, eğlenceli ve hareketli bir tatil isteyenler için en doğru tercih olacaktır.

Avşa Adası Nerede?

Avşa Adası, Marmara Denizi’nde yer almakta ve Balıkesir ilimize bağlı bulunmaktadır. Balıkesir’in Marmara ilçesinde yer almakta olan Avşa Adası, upuzun sahil kordonu ve tertemiz denizi ile özellikle İstanbullular için, son yıllarda en gözde tatil merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Kapıdağ yarımadasının etrafındaki adalar grubu içerisinde yer almaktadır.

Avşa Adasına Nasıl Gidilir?

Avşa Adası’na, birçok firmaya ait deniz otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır. BUDO, IDO ve diğer özel firmalara ait deniz otobüsleri ile gün içerisinde, yaklaşık 10 gidiş, 10 geliş şeklinde seferler düzenlenmektedir. Yaklaşık 2,5 saatte varış sağlanmaktadır. Gemi ile Erdek’ten gidiş geliş mümkündür. Erdek’ten yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonucu Avşa Adası’na varılır.

Diğer adı ile ‘Türkeli’ adası olarak da bilinen Avşa Adası’na gitmek için en kolay yol, Bostancı ve Yenikapı’dan her sabah yapılan seferlerdir. 3 saatte bir kalkan deniz otobüsleri sayesinde gidiş oldukça kolay olmaktadır. Haftanın belirli günlerinde de Sarayburnu’ndan bineceğiniz Mavi Marmara gemisi ile 6 saatte gidiş mümkündür. Tekirdağ tarafından gelinecekse arabalı vapurlar tercihiniz olmalıdır. Tekirdağ ve diğer feribot noktalarından kalkan tüm araçlar ortalama 3 saatlik bir sürede Avşa Adası’na ulaşım sağlamaktadır.
Tekirdağ’dan Avşa’ya Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’dan düzenlenen seferler, hem bu bölgeden gelecek olanların hem de aracıyla adaya gitmek isteyenlerin tercih ettiği bir yoldur. Bilindiği gibi İstanbul üzerinden düzenlenen seferlerde araçla gidiş imkânı bulunmamaktadır.

Tekirdağ Avşa Seferleri

2022 Sefer saatleri

7 Temmuz 2022’DEN İTİBAREN Her gün Geçerlidir.
Avşa Tekirdağ Kalkış 08:30
Tekirdağ AVŞA Kalkış 12:30
7 Temmuz 2022’DEN İTİBAREN Her gün Geçerlidir.
* Olabilecek değişiklikler için lütfen sefer saatlerini teyit ediniz.

Tel: 0266 896 11 01 Tel: 0266 896 10 28 GSM: 0532 599 26 77

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ