Antik tapınaklarda erotik fotoğraf çektiler

Bir ajansın geçen yıl Aydın’daki antik kutsal mekanlarda erotik fotoğraflar çektiği, bu fotoğrafları da merkezi Amerika’da bulunan ve ücretli giriş yapılan sitede yayımladığı ortaya çıktı.

Antik tapınaklarda erotik fotoğraf çektiler
  • Foto Galeri
  • 26 Şubat 2023 15:29 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2023 15:30
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Bir ajansın Aydın’ın Didim ilçesindeki Apollon Tapınağı ile Söke’deki Priene Antik Kenti’ndeki Athena Tapınağı ve bazı ören yerlerinde çektiği erotik fotoğrafların ücretli giriş yapılan internet sitesinde gösterime sunduğu ortaya çıktı.

Fotoğrafların Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan özel izinle, geçen yıl ağustos ayında ören yerlerinin ziyarete açık olduğu saatlerin dışında, sabahın ilk ışıklarında çekildiği belirtildi.

Erotik nitelikteki fotoğrafların çekimine nasıl izin verildiği ise merak konusu oldu.

“İZNİ VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Antik kentlerde profesyonel fotoğraf çekimlerinin belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten uzmanlar, “Bakanlığa doğrudan veya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü!ne izin başvurusu yapılır. Kazı başkanları tarafından da bu fotoğraf ve video çekimleri için uygunluk görüşü alınır. Çekimlerin içeriği ile ilgili değerlendirme sonrası uygun görülürse izin verilir.  Çekimler sırasında mutlaka ören yeri personeli hazır bulunur. M.Ö. 600’lerde Mısır Kralı II. Nekho ve Lidya Kralı Kroisos’un adaklar sunduğu Didim Apollon Tapınağı ile Priene’nin en eski ve en önemli yapılarından birisi olan Athena Tapınağı’ndaki çekimler için bu prosedürün işletilip işletilmediği, çekimler için hangi amaçla izin alındığının araştırılması gerekir” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ise antik merkezler veya tapınaklarda erotik veya nü fotoğraf çekim izni verilmesinin söz konusu olmadığını, müdürlüğünün de böyle bir izin vermediğini söyledi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ